Benim küçük de olsa bahçem olduğu için, yapmış olduğum tahta kompost kabım şimdilik işimi görüyor. Asıl mesele sadece küçük bir balkonu olup da kompost yapmak isteyen, fazla yer işgal etmeyip kullanımı da kolay bir kap ihtiyacı hisseden arkadaşlara yardımcı olabilmek sanırım. Sn seleste'nin tambur tipi kompost kabı, çevirme kolu ve yeterli havalandırma delikleri de içerdiği sürece en ideali gibi görünüyor. Bu tamburu hem ayaklı hem de duvara monte edilebilecek şekilde yaptırmak daha kullanışlı olur kanaatindeyim. Hazır elimizde kelepir mühendisimiz de varken

, ihtiyacı olan arkadaşlar da fikirlerini buradan belirtirlerse aradığımız özelliklere sahip, güzel ve daha ucuz bir compostmaker'e neden sahip olunmasın ki?
Sn epsody, solucanların yarattığı mucizeye sadece tanık olmakla kalmasanız da, yapabiliyorsanız bahçenize gittiğinizde, sözkonusu kompost'tan örnek alıp, bunlarıda resimleyerek, elinizin altındaki bir kaç saksıda uygulasanız. Sonuçlarını hep beraber görüp fikir edinsek diyorum. Tabi buna imkanlarınız elveriyorsa. Ben vermikest'in(solucan gübresi) şimdiye kadar gelmiş geçmiş en kaliteli organik gübre olduğunu duymuştum. Ancak net kaynakları haricinde bizzat hiç görmedim. Hazırladığınız kompostu, solucanlara ziyafet çekerek bu mucize gübreye sahip olabilirsiniz diyor kaynaklar.