Türkiye Tabiatını Koruma Dernegi Antalya Şubesi üyesiyim.
Avlan Gölü'nün suya kavuşturulması bir başarıdır ve bunu derneğimiz başarmıştır. Son 2 yıldır Avlan Gölü'ne dikkat cekmek için düzenlenen şenliklerde aktif görev aldım. Başkanımız Hediye Gündüz'ün dikkat cekmeye çalıştığı tüm ögeleri gördüm, tanık oldum.O balıkların ve kurbağaların ölümü tam bir facia...Gölün başında ağladım. Ya düşünebiliyor musunuz gölün ortasından yol geçiyor, yoldan da koca koca kamyonlar vızır vızır... orası Finike-Elmalı karayolu... araçlar geçtikçe balıklar,kurbağalar ürküyorlar,mekeler,sunalar,balıkçıllar uçuyorlar,doğanın dengesiyle oynuyorlar.
O yol doğaya aykırı,çünkü sonradan yani gölü kurutulduktan sonra yapılan birşey...Gölün suyu çekilince cevresini sarmalayan Tanrı mucizesi ardıç ve sedir ağaçlarına da zararı oluyor. Lütfen doğa dostuysak eğer, Avlan Gölü için birşeyler yapalım. Orada yaşam bulmaya çalışan hayvanlar ve bitkiler kısacası tüm canlılar için sesimizi duyuralım. Yol kaldırılsın! Gölün suyu boşaltılmasın!Kenarındaki taş ocağı kaldırılsın!Kuşlar gölü terk etmesin! Balıklar, kurbağalar oksijensizlikten ölmesin!
Yetkilileri ve siz doğaseverleri duyarlı olmaya ve Avlan Gölü'nü kurtarmak için birşeyler yapmaya çağırıyorum...
|