View Single Post
Eski 10-03-2009, 20:55   #173
akinselcuk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-11-2008
Yorumlara teşekkürler.

İşlerimin aşırı yoğunlaşmasından dolayı bitkilerimle pek ilgilenemedim. Çok iyi durumda olduklarını söyleyemem. Bir türlü güneşle haşır neşir olamayışımızında büyük payı var bu yavaş gelişimde.

Şu ana kadar yaptıklarım ve aldığım sonuçlar bazı ilaveler ve değişikler yapmam gerektiğini ortaya çıkardı. Bu yüzden sistemleri birer ikişer boşaltmaya başladım.

Güneşli günleri bekliyorum. Güneşin yerini yapay ışıkla dolduramadım. Elektrik faturamızı ikiye katlamama rağmen projektörlerden pek sonuç alamadım. Güneşi 3 - 4 saat görmeleri bitkilerde çok ani farklar ortaya çıkarabiliyor.

3 - 4 güne kadar sistemleri tekrar doldurup güneşli bir yerde yeniden başlayacağım.

Dikey çilek ağaçlarındaki perliti tamamen boşalttım. Su en tepeden şelale gibi akıyor. Kök gelişimi bu şekilde çok iyileşti ama buharlaşma çok arttı. Suda günlük ciddi bir eksilme oluyor. Tabi boş fide delikleri var ve borunun tepesi açık. bunları giderirsek buharlaşma azalır herhalde. Domates ve marullarla ilgili gelişmeleri ilgili başlıkların altına yazarım.

Herkese saygılar sevgiler . . .

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön