Konu: sümbül
View Single Post
Eski 10-03-2009, 16:59   #318
Buket Aknar
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi callypso Mesajı Göster
sayın Başbahcivan, o dikim zamanı nezamandır ?
bir de sorum var : daha onceki mesajda soğanların "1/3 toprağın üzerinde kalacak şekilde dikilmelidir" - demiştiniz , fakat 2-3 gün önce bana 3 adet çiçekleri açmış sümbül hediye ettiler : sümbüller saksıcıklarda tamamen kumun içinde gömülmüşler , soğanın 1/3 değil 100% derin dikilmişler, üstten biraz (2-3 sm.) kumu almaya çalıştım ama yine de soğanı göremedim - bu nasıl oluyor ?

saygılarımla
Sn callypso; ben sonbaharda ilk kez sümbül soğanı diktiğim için diğer soğanları nasıl ekiyorsam sümbülleri de olduğu gibi toprağa gömmüştüm. Sonra burada yazılanları okudukça ve ektiğim soğanların gelişimini takip ettikçe yaklaşık 15 gün sonra soğanları söküp burada tarif edildiği gibi yeniden diktim ve karanlık bir yerde muhafaza ettim. Sonuç yukarıda görüldüğü gibi. Bir arkadaşım, benimle ayni zamanda soğanlarını tamamen toprağa gömdü ve hep bahçede bıraktı. Onunkiler benimkilerden çok önce çiçeklenmeye çalışsa da boyları hiç uzamadı ayrıca çiçekleri de tek tük oldu. Doğrusu benimkilerin yanında onunkiler birer sümbül ucubesiydiler.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön