View Single Post
Eski 08-03-2009, 14:35   #25
Yücel Özlem
Ağaç Dostu

Yücel Özlem's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi garip2828 Mesajı Göster
selamlar
yani pes demek geliyor içimden nedir bu içinizdeki şüpeler anlayamadım yok dini alet etmek falan diğer dinlere karşı falan değilim varsa kitap **** felsefelerinde yazın biz de öğrenelim hayatın her noktasında olduğ gibi bu doğal ortamda bile taraf serğilemek ne kadar doğru bilemiyorum amacım fidan dikmenin doğayı korumanın vurgulanmasıydı ama yok yine islam düşmanlığ gibi sonuçlara gidiyor .
Alıntı:
"islam düşmanlığ gibi sonuçlara gidiyor." diyorsunuz. Burada yazan herkesi suçlamış olmuyor musnuz? Bunu nereden çıkardınız? Lütfen açıklar mısınız?
Bir açıklama gelmedi.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi garip2828 Mesajı Göster
öncelikle amacım ağaç dikmeyi tavsiye niteliğindeki acizane bir mesajdı
bunu dini bir boyuta taşımak değil ancak islamın bu konu hakkındaki yaklaşımını göstermek
konumuz olan ağaç ve doğa doğrultusunda ki bu yazıyı lütfen ön yargılı olarak ele almayalım
Başlığımız, "Kutsal kaynaklarda ağaç ve bitkiler" adını taşıyor. Burada amaç da açıkça belli sanıyorum. "...varsa kitap **** felsefelerinde yazın biz de öğrenelim." demektesiniz. İşte bu yapılmaya çalışılıyor. Yapılan budur. Kutsal kaynaklarda ağaç ve bitkiler hakkında neler denilmiş bunları paylaşmak için açılmış. Başından beri dikkatle okusaydınız, sanıyorum anlayabilirdiniz.

Burada belki kutsal kaynak kavramının tanımlanması gerekir. Yazı ile tanışmamış topluluklar için sözlü aktarımlar ve söylenceler bu kapsamda değerlendirilse bile İslam açısından Kutsal kaynak bellidir.

Bu tanımlama yapılmamış da olsa, paylaşılanların bir kaynağa dayandırılması gereği açıktır. Kaynaklarda olanlar aktarılmalı, indî yorumlar yapılmamalıdır.

Burada veya ağaçlar.net forumunun başka yerlerinde, alıntıların kaynağının belirtilmesine, dikkat edilmektedir. Bu hakkın teslimi, hak sahibinin korunması, açısından bir borç olarak kabul edilmektedir. Bu sadece bizim tercih ve kabulümüz de değildir. Akıl izan ve vicadan sahibi herkesin uyduğu evrensel bir teamüldür. Bir vecibedir.

Onlarca forumda, sizden önce birileri tarafından kesilip yapıştırlmış bir metni, kaynak belirtmeden kesip yapıştırmakla sizin ve öncekilerin, yaptığınız eylem ve düştüğünüz durumu bile burada, yerleşmiş tavrınız değil, bir zuhul olarak değerlendirip, sadece ve nazikçe işaret eden, İslam konusunda da tutarlı ve saygılı olmaya dikkat bu insanlara çamur atıyorsunuz.

Neden kendinizi eleştirlmez sanıyorsunuz. Kibriniz, yanlış yapabileceğiniz ihtimalini düşünmenize, engel olduğu için, ne denildiğini anlamaya bile çalışmıyorsunuz.

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön