merhabalar, ben de uzun zamandır bir bahçe alıp ağaç yetiştirme hayali kuran birisiyim. Birkaç kez karşıma aradığım özeliklerde bahçeler çıkmasına karşın ekonomik nedenlerle erteledim. Ama şubat ayında bir siteden bürom için gereksinim duyduğum birkaç malzeme siparişi verirken ekrana ufacık bir not düştü "size özel 1 adet fıstık çamı 2,72 tl fiyata" teklifi geldi, inanın ben adıma fidan dikilecek diye aile fertlerimin hepsine birer adet fidan siparişi verdim.Birkaç gün sonra kargodan paketler gelince çok şaşırdım çünkü 5 adet fıstık çamını da göndermişlerdi. Adeta şok oldum, geçici birer saksıya diktim ve bahçe almanın tam sırası ertelemek yok diye düşündüm. Yaşadığım İnegöl ilçesinine 7 km. uzaklıkta akbaşlar köyünde 10.000 TL'ye satılık 4 dönüm tarla olduğu söylendi. (çevrem uzun zamandır böylebir düşüncemin olduğunu biliyordu) Tarlayı gördüm konumu ve olanaklarıyla aradığım özelliklerde olunca kredi ile bile olsa almayı düşündüm ve geçen hafta aldım. Ben 1999 yılından beri düşlüyordum, işimi şu aşamaya getireyim, çocuklarımın eğitimi tamamlansın, şu ihtiyacımızı da karşılayalım derken hep geri plana bırakmışım derken yaşımız yolun yarısını geçmiş...
Yıllar önce bir gazetede okumuştum "ömür boyu mutlu olmak istiyorsan toprakla uğraş" herkesin mutlu olması dileğiyle...
|