View Single Post
Eski 07-03-2009, 19:06   #266
Lonicera
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Sn berduray, günlük atıkları bir şekilde biriktirip saklamak kış mevsiminde pek sorun olmuyor da, özellikle yazın tam bir felaket. Ben şu şekilde hallediyorum; günlük atıkları önce çok küçük parçalara ayırıp, sonra kalın ve büyük bir çöp poşetine koyup ağzını sıkıca bağlıyorum. Önceden küçük parçalara ayırmamın sebebi, kapalı halde duran ve sonra vıcık vıcık hale gelecek bu atıklarla boğuşmamak. Kışın bozulma zaten geç oluyor, ama yazın çok kısa sürede. Bir süre sonra poşet tamamen doluyor zaten. Gerekli olan kahverengi malzemeyi de tedarik ettikten sonra hemen kompost oluşturma işine geçiyorum. Ben şimdilik sadece bir kez kompost yaptım, ikinci kez için tüm malzemelerim hazır sayılır. Havalar giderek ısınmaya başladığı için, önceki gibi 4-5 ay beklemeyecğimi düşünüyorum.

Bu arada Sn MeyveliTepe, yanlış hatırlamıyorsam kendi blogunda günlük atıkların, poşet içine konulup ağzı iyice bağlandıktan sonra buzdolabında bir süre saklanabileceğinden bahsetmişti. Ben buna hiç sıcak bakamıyorum, sebebi ise hijyen değil, içişleri bakanı

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön