Konu: Nergis
View Single Post
Eski 07-03-2009, 16:55   #227
kgursan
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi susam Mesajı Göster
Arkadaşlar. Benim nergislerimden henüz iki tanesi açtı. Merak ettiğim birşey var. Acaba bir nergis soğanından tek bir çiçekmi çıkar? Öyle değilse benimkiler niye böyle?
Nergis gurupları ve karaburun nergisleri

--------------------------------------------------------------------------------

Değerli deniz akvaryumu ve zeytinci arkadaşlar. nergis gurupları tartışmalarına ben de katılmak istedim.Önce Ankara Zir.Fakültesinin yayınladığı makale biraz eksik bilgiyle hazırlanmış bir makale. Karaburun nergisleri Poeticus nergislerinden değil! Neden? Çünki poeticus nergisleri bir sapta tek çiçek açar. Karaburun nergisleri hem kokulu, hem de bir sapta çok çiçeklidir. Bu durumda Bölüm VIII.deki Tazetta nergislerine uyar veya BölümVII.Jonguilla nergislerine uyar. jonguilla bölümündeki nergislerin yaprakları dar ve koyu yeşil dir.Bir sapta birkaç kokulu çiçeğe sahiptir. Tazetta nergisleri bölümündeki nergis çeşitleri soğuklara dayanmaz, kışın ılık yerlerde veya serada yetişebilir.

Şimdi 12 Nergis (Daffodil) gurubunu ve her gurubun çiçek özelliklerini kısaca yazarsak konu daha doğru anlaşılır sanıyorum.

I.Bölüm: Trumpet (Borozan) çiçekli nergisler(daffodiller); Tek çiçekli
II.Bölüm: Geniş kupalı daffodiller, Tek çiçekli
III.Bölüm: Küçük kupalı daffodiller. Tek çiçekli
IV. Bölüm: Duble (Katmerli) daffodiller. Tek veya birden çok çiçekli,
V.Bölüm: Triandrus daffodiller .İki veya daha fazla çiçekli,
VI. Bölüm:Cyclamen çiçekli daffodiller. Tek çiçekli,
VII.Bölüm: Jonguilla nergisleri. Tek sapta birkaç kokulu çiçekli,Yaprakları dar ve koyu yeşil,
VIII.Bölüm: Tazetta nergisleri. tek sapta çok çiçek.Kokulu,soğuktan zararlanır
IX: Bölüm: Poeticus nergisleri .Bir sapta tek çiçeklli
X. Bölüm: Türler ve yabani nergisler,
XI. Bölüm: Coronası (ortadaki kupası) 2ye bölünmüş kelebek gibi nergisler,
XII.Bölüm: Yukarıdaki bölümlere girmeyen 2-3 çiçekli nergisler.

Kaynak: Iowa State University

Sizin nergisleriniz tek çiçekli DAFFODİL gurubundan olmalı.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön