Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Crocus Şen
Evet Kahraman Bey,haklısınız bende şimdi araştırdım,canlı bitki,hayvan getirtilemiyormuş..Boşa kürek çekmenin bir anlamı yok.Fakat nasıl oluyorda yurtdışında bu kadar çok çeşit oluyor ve yurda canlı alımlar yok anlayamıyorum!
|
Crocus bilmem takip ettinmi be daha önce siteye finlandiyalı bilim adamlarıyla ilgili bir site gönderdim. Onlar menekşenin vatanı olan tanzanya ya gidip oradan getirtiyorlar. Yıllarca oralarda yatıp kalkıp araştırma yapıyorlar. Emek harcıyorlar. Bir çırpıda çıkarırlar mı? Üstelik bazı bitki virüsleri var ve bu yolla ülkeye sokulabilir. Araştırma yapmadan ne verirlerse onu yeriz. Hazırla olmuyor. Ülkemiz fakir ve zayıf. Henüz tanzanya ya gidip orata tür araştırması yapacak yetenekte değiliz. Aslında buradan şu sonuç çıkıyor. Kendimizi dış dünyaya kapamış akvaryumda yaşıyoruz. Bu böyle gelmiş ve böyle gider. Birgün biri çıkıp birşeyler yapmaya çalışırsa ve birgün biz onu desteklersek bu sorun çözülür ama akademik kuruluşlarda bu işler kolay olmuyor. Mum çiçeği sevenler bu işi pilotlarla halletmişler. Onlar getirmiş. Kaktüscüler de bizzat kendileri gittiklerinde alıyorlar. O bakımdan çeşit çok. Ama menekşe sevenler hep bayan olduğundan ve ülkemizde bayanlar pek söz sahibiolmadığından kimse yurdışından menekşe getirtememiş **** yurt dışına gidince kılıkkıyafet almayı tercih etmişler bilmem sebep çok olabilir. Daha modern bir toplum olamız için on fırın ekmek lazım. Bir erkek olarak meclisteki kadın milletvekillerinin sayısı erkeklerin yarısı olmadıkça bu sorunlar çözülmez diyorum. Saygılarımla. Nereden nereye ....