View Single Post
Eski 07-03-2009, 12:53   #4
alaaddin23
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-09-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi izzeterisen Mesajı Göster
Domates yetiştirin. Tunceli'nin Mazgirt İlçesinde çalışırken (1450 m.) odamda bir tane cherry domates yetiştirdim. 5 litrelik yağ tenekesinde. Daha küçük hacime dikmeyin. Kaloriferin üzerine bir tahta koydum, üzerine de saksıyı. Harika meyveler verdi. Kalorifer ısısının verdiği hava hareketinden döllenme oluyordu.
Ama ne oldu. Alt katta çalışan eşim her gün kızaranları gelip gelip yiyirdu. Yeni evliydik ne yapayım
Merhaba,
Ben de ilk kiraz domates deneyemimi bu hafta ile gerçekleştirmiş oldum ama sanırım bir hatada bulunmuşum. 5 lt lik kabın altında olmasın demişsiniz benim ki normal orta boy (sanırım bir litrelik) saksıalr ve şaşırtmaye gerek kalmayacak şekilde birer birer diktim beş tane saksıya bu tohumlardan.acaba dar gelir mi? Yalnız şöyle bir durum da var: kışın gül çiçeğimin dibinde kendilğinden biten bir sırık domatesi (muhtemelen tohum karışmış) kış boyu yandın çıkışında cam kenarında büyüdü. Saksı aynıydı ve ne doğru dürüst suladım ne de gübre verdim. rüzgar olmadığı için ilk çiçekler meyve vermedi ama sonradan arada pencereyi açtım ve burada okudugum kadarıyla arada bir hafiften salladım yemyeşil domateslerim oldu ama mecburen söktüm (toprağında yaprak biti konaklamıştır endişesiyle ki geçen yazdan kalan tüm toprakları attım bu bit yüzünden!)
Lafı çok uzattım galiba ama bu sebzelerde kap derinlikleri hakkında bilgi verebilir miisniz özellikle kiraz domateslerde?

alaaddin23 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön