View Single Post
Eski 06-03-2009, 20:41   #475
alaaddin23
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-09-2008
Merhaba herkese,
Aylardır yazılanları okuyorum ve şimdiye kadar o kadar nasiplendim ki. Bunun için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
İkincisi ise toprak ve yeşil sevdasında (etrafıma bakarak) nevi şahsına münhasır olduğum sanısını sizleri görünce yitirdim ama bundan öyle hoşnutum ki Yalnız olmadığını bilmek ve etrafındakileri bana uzaylıymışım gibi bakışlarının ne denli yersiz olduğunu görmem sizin gibileri görünce sevinçle anladım. Bunun için de ayrıyetten teşekkür ediyorum

teşekkürleri bir yana bırakıp ilk mesajımda ilk sorumu sorayım (yanlış yerde soruyorsam lütfen uyarın) : Bu kiraz domates tohumlarından aldım. (Anadolu torf f100 gibi bir şeyler yazıyordu üzerinde ve diğerlerine nazaran oldukça pahalıydı ve üzerinde melez yazıyordu) Orta büyüklükte saksılara birer ya da ikişer olarak diktim. sonradan aklıma şu takıldı: Ben her şeyin doğalını arıyorken acaba yanlış kulvarda mı koşuruyordum. Çünkü hem hibrit bir tohumdu hem de kiraz domates önceleri yoktu neden bu küçüklükte ve olduğundan çok fazla meyve veriyor? Maranki'nin ebter (soysuz,hibrit) tohum dediği tohumalr bunlar mı ve tamamıyla organik tohum gerçekten Türkiye'de kalmış mıydı.. Kafam karman çorman. Doğallıkla bozdum gibime geliyor bazen de..Ben mi çok Pimpirikliyim bu konuda;?
Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim..
herkese şimdiden teşekkürler

alaaddin23 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön