Sn.Arkadaşlar önce hepinizi selamlar iyi akşamlar dilerim.bilgi ve yorumlarıma gösterdiğiniz tepkilere bir anlam vermekte zorladığımı belirtmek isterim.
Arkadaşlar ben elştirilerimi ortaya yaptım kimseyi edef alarak küçüçültücü aşalayıcı tariflerde bulunmadım benim ısrarla ortaya koyduğum yöntem. Bahçe ve mutfak atıklarının pratik olarak kısayoldan toprağın kaybettiği besin maddelerini geri kazandırmak
Benim yötemim 6-7 yıldır uyguladığım, sonuçlarına inandığım içinde hararetle savunuyorum. Çukurda kompost olayını hep arkadaşlara anlattım fakat anlaşılıyoki bana atfettiğiniz yadsınma olayı benim yöntemim olacak ki 3-4aydır bu konunun taraflarınızca kabul görmeyip eleştiri dahi almayışı yadsınmasından iler geliyormuş.
Ben çukurda kompost olayında kompostu toprak içinde ki canlılara yaptırmak işini dahi sizin anlamadığınızı buradan anlıyorum, ben solcanlardan bahsederken siz ben bu kadar solucanı nerden bulacağım hesapları yapıyordunuz solcanlar toprak altın da olunca sizin başka yerde solucan arama düşünceleriz solucanla kompostu inkardan, sizleri başka yöntemlere götürdü .
Sayın meyveli tepe bana sorduğunuz soruda art niyet aramam gerekirdi ne kadar kompost üretiğim kaç sefer çukuru boşaltığım soruluyordu, adete bir rekabet gösterilmek isteniyordu. onu da yaptınız ben size sordummuki göstere göstere 3 ton yaptım 5ton da bu sene yapacağım diyorsunuz buna ne buyrulur.
Sonrada kalkmış kırk yıl düşünsem kompost konusunun polemiğe düşüceğini aklımın köşesinden geçmez diyordunuz .
Size yakıştıramadım doğrusu halbuki ben sizin sitenizi ziyaret ettiğimde yaptıklarızı anlatırken
sizin hakkınızda ne kadar etkilenip müspet şeyler düşünmüştüm, halbuki yanılmışım neyapalım şaşar beşer derler. Olaylara yanlış yerden baktğımdan her halde anlaşılamıyorum açıklamalarım samimiyetle yaptım iddalarımın her zaman arkasında olacağım haddimi aşan açıklamalardan özür diliyorum iyi akşamlar saygılar sunarım..
|