View Single Post
Eski 06-03-2009, 13:19   #5
bahtiyar02
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
yumurtadaki civcive msn'den yardım

daha sonra yumurtanın geri kalan yarısındaki kabukları dikkatli bir şekilde almamı söyledi.Yumurtanın 3/4 lük kısmı kabuktan temizleyip civcivin göbek kısmına bakmaı söyledi.göbekle kabuk arasaında çok az bir sarı madde görünce dostum bana hemen civcivin tam oluşma evresini tamamlamadığını ve ve 19-20 günlük olduğunu tahmin ederek benden göbeği kalan yumurta kabuğundan ayırmadan civcivi tekrar kuluçka makinesine koymamı söyledi.

Yumurtanın bir gün daha beklemesini gerektiğini söylüyor uzman bizde bu şekilde makinaya koyuyoruz.İnşallah ölmez diyerek.Gece sabah olamakbilmiyor. Sabah bakıyorum ses geliyor ölmemiş bizim kisi Allah gece duvalarımı kabul etti çok dua etmiştim.Her şeyin ilki başka oluyor.sonuç gerçekten çok güzel bir operasyon ve çok güzel bir duygu.bir dostunuzun gece yarısından sonraya kadar sizle olması ve yardımlarını esirgememesi.çok teşekkür ederim sevgili dostum bahtiyar02.

Eski akvaryumun içine aldım bizim ufaklığı.

Kalkmaya başladı yavaş yavaş şekerli su şırınga ile agızına sıktım artık kurtuldu sayılır.

Dimdik duruyor kerata.
Bu arada daha önceki yumurtalar neden çıkmadı diye soruyor arkadaşlar.Tamamen benim hatam oldu makinayı test etmeden yumurtayı koyarsan sonrada yeniden inşa edersen yumurta içinde iken çıkmaz ******.

Birde başıma üzücü kaza geldi ikikez raflardaki yumurta döküldü ve kırıldı çoğu raflar olmamıştı sonradan yeni raf yaptık.Önümüz deki hafta çıkımlar devam edecek ben burada şunu görmüş oldum el yapımı makinalarda civciv çıkabilir ilk başda biraz acemilik oluyor insan gitgide usta oluyor.

Daha önce makina yapan arkadaşlar sonra eksiklerini sen görürsün ve dah iyi olur diyolardı gerçekten doğru söylüyorlar.Arı gibi buda pratik yapmak şart yoksa okuyarak izleyerek her şey olmuyor.Allah izin veririse ince bir ayar çekmem gerek makinaya sonraki yumurtaların çıkıp çıkmaması bana ne yapıcağımı gösterecek.

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön