View Single Post
Eski 06-03-2009, 18:31   #221
johnny guitar
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sayın Johnny Guitar, benim adeniumlarım 8-10 yaprak oldular, üç ay önce başladı maratonum.
Ektiğim tohum tavalarından karton bardak viyollere almıştım, ama çok fazla nem kaybediyorlardı, bu gün hepsini viyolleri ile birlikte küçük saksılara aktardım, ilk defada kök gübresi yaptım.

Sizce benim adeniumlarımın da Ağustos sonu gibi çiçeklenirmi dersiniz?
232 nolu mesajda fotoğrafları var.
Sayın Adalet hanım çok geçirgen karışımda daha çabuk büyüyorlar Ben günde 2kere spreyliyorum çabuk kuruyorlar malum nemin düşük olması.Birkaçını kaktüs karışımına ekmiştim onların gelişimi daha yavaş.Elenmiş kalın torf kalın kum 3-4 mm kaba cocapeat ve 3-4 mm kalınlığında perlit birkaçtanesini ayırırsanız daha çabuk gelişeceklerini görürsünüz yalnız kabı büyültmeyin büyütürseniz köke gidecektir üst gelişim yavaşlar.Erken çiçeklendirmek için anaç kökü ve boya giden dallarda budama yöntemlerini araştırıyorum.Haziranda bu yöntemi deniyeceğim.Yöntemlerde başarılı olduklarımı zaten burada paylaşıyorum.Birde sorum olacak size gübre karışımını hangi maddeleri kullandınız.Sizinkiler ağustos ayında açarlar diye düşünüyorum.Ben kendime hedef belirmeden bir iş yapmam.Genel olarak %90 da başarılı olmuşumdur bakalım bunda ne olacak.

johnny guitar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön