Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman
Sevgili johnny guitar tebrikler. Ben 19 Ocak'ta ektiğim 60 kadar tohumdan hala daha 8 tanesini ancak çimlendirebildim.
Bu yeni partide ne tür bir karışım kullandığını söyleyebilir misin? Mart'ın on beşi gibi elimdeki diğer tohumları da ekmek istiyorum. Bu defa senin karışımı deneyeyim.
|
Sayın malbman çimlendirmede en önemlisi tohum kalitesidir.Tohumların çimlenebilirlik yüzdesine göre sizinde başarınız aynı orantıda oluyor.Aşağıdaki linkte çimlendirme notlarım yazılı.Üst sayfalarda vardı gözünüzden kaçmış galiba.En son çimlendirme başarım %80 civarlarında çünkü tohum adedini bilmiyorum hediye gelmişti.Birde 5 adet tohumları çimlendirmek yerine en az 10 ar ve 20 şer adet ekmek gerekiyor.Dha sonraki dönemleride göz önüne alırsak bayağı bir fire veriri.Ben ilk başladığım çimlendirmede %20 ile başlamıştım.10 kadar değişik çimlendirme metodu ile başarımı artırdım.Çevirim yapılmış notlarıda pek kaale almadım.Şimdi ise çimlendirme sonrası araştırmalarım devam ediyor.Yardımcı olabildiysem ne mutlu
Saygılarımla.
http://rapidshare.com/files/20721972...TLARI.htm.html