Konu: Lithops
View Single Post
Eski 06-03-2009, 17:28   #376
johnny guitar
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Sevgili johnny guitar tebrikler. Ben 19 Ocak'ta ektiğim 60 kadar tohumdan hala daha 8 tanesini ancak çimlendirebildim.

Bu yeni partide ne tür bir karışım kullandığını söyleyebilir misin? Mart'ın on beşi gibi elimdeki diğer tohumları da ekmek istiyorum. Bu defa senin karışımı deneyeyim.
Sayın malbman çimlendirmede en önemlisi tohum kalitesidir.Tohumların çimlenebilirlik yüzdesine göre sizinde başarınız aynı orantıda oluyor.Aşağıdaki linkte çimlendirme notlarım yazılı.Üst sayfalarda vardı gözünüzden kaçmış galiba.En son çimlendirme başarım %80 civarlarında çünkü tohum adedini bilmiyorum hediye gelmişti.Birde 5 adet tohumları çimlendirmek yerine en az 10 ar ve 20 şer adet ekmek gerekiyor.Dha sonraki dönemleride göz önüne alırsak bayağı bir fire veriri.Ben ilk başladığım çimlendirmede %20 ile başlamıştım.10 kadar değişik çimlendirme metodu ile başarımı artırdım.Çevirim yapılmış notlarıda pek kaale almadım.Şimdi ise çimlendirme sonrası araştırmalarım devam ediyor.Yardımcı olabildiysem ne mutlu
Saygılarımla.

http://rapidshare.com/files/20721972...TLARI.htm.html

Düzenleyen johnny guitar : 09-03-2009 saat 18:17 Neden: lik düzeltildi
johnny guitar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön