Alıntı:
Bizde hala klasik yöntem arayışları içinde havalı mı.? yoksa,sandıkta mı.? arayışları içinde pratik yaklaşım dan uzakta çocukların evcilik oynarcasına yaptıklarının doğruluğunu bir birlerine sunumlarlarını kabul ettirme telaşından öte bir şey göremiyorum.
|
Pek çok arkadaşımızın yaptığı kompost denemeleri için çocukların evcilik oynaması benzetmesi bence eleştiri sınırını aşmış bir ifade olmuş. Eleştirirken insanları ve yaptıklarını küçümsemeniz hoş değil.
Alıntı:
Size bu konu içinde başka bir gözlemimin mütalasını yapmak istiyorum. Forumda yazan arkadaşların konuların bir çok kimsenin katılımından sanki farkında değillermiş havasında kendi aralarında birbirlerine soru ve cevaplarla konuyu kendi aralarında götürme durumunun forumdaki diğer kişileri dışlayıp kendi fikirlerini kabul ettirme düşüncesi bence bu güzel konunun kısır dögüler le
olgunluğa kavuşma şansının olmadığından sitenin paylaşım amçlarıyla örtüşmediği de görülüyor.
|
Ayrıca kompost yapım tekniği işinde kimsenin dışlandığını sanmıyorum. Farklı fikirlerin de yer aldığı bu oluşumda bu tip davranışta kimse bulunamaz. İsteyen, fikri olan bunu yazarak belirtir. Kompost yapımındaki farklı düşüncelerinizi buraya aktarırken yazılarınızı yeniden gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Sanki kendi fikirlerinizi değil de bir yerlerden kopyala yapıştır şeklinde, kurallar içeren tarzınızla, sizden farklı tekniklere katılmayışınız, asıl sizin konuya müdahil olduktan sonra ısrarla solucan tekniğini dayatmanız fikrini ortaya koymuyormu?
Amacımızın kompost oluşumu konusunda akademik olarak bir sonuca varmak ya da profosyonelce üretim yapmak olmadığını, benim gibi acemilerin de kendi kendine , pek çok uzman kişilerin de yardımıyla güzel bir şeyler elde etmesi için heyecanla bir şeyler yapabilmek olduğunu düşünüyorum.