Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha
Sn Hami bey cycasımın saksısı küçük ve değiştirmek için mart ayını bekledim. Saksıyı ne kadar büyütmeliyim ve nasıl toprak kullanmalıyım? Gübreleme nasıl olmalı? Su ve besin takviyesi konusunda bilgi rica ediyorum. Teşekkür ederim.
Eklenti 65222
|
Sevgili Feriha,
gerçekten de saksınız çok küçük kalmış.
bence x 2 büyüklüğüne geçin.Saksıdan çıkardığınız Cycasınız taban kısımda dolanan köklerini açın ve budayın.Bizim çiçekcilerimizde satılan Torflar genellikle asitliği yüksek torflar.Bu nedenle karışıma %30 ince kum katmanızı tavsiye ederim.Marketlerde satılan besin çubuklarından saksıya sağlı sollu birertane saplayarak gömmeniz yeterli olacaktır.
Değişimden sonra haftada 1 kez sulayın.Toprak nemini kaybetmedikce su vermeyin.değişimden sonra ilk 1 hafta gölgede sonra bol ışıklı bir mekanda tutun.
selamlar.