View Single Post
Eski 06-03-2009, 11:11   #252
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Meyvelitepe`nin linkinin mütalası

Sn.Meyvelitepe, Satırlarıma başlamadan günün aydın yüzün güleç işlerinde başarılar dileklerimle.

Linkteki gözlemlerimi bu konuda pratik deneyimlerimle oluşturduğum bilgilerimin ışığında açıklayarak size ve bu forumda yazan arkadaşlara da faydalı olmasını diliyererek gözlemlerimi yurumluyorum.

Arkadaşım yabancıların kompost olayını toplumun bütün katmalarında nasıl kabul gördüğününün ve kompost kabanının pratik uygulamalara mutfaklarda çöp kovalarının yerine atıkları kısa yoldan biriktirip bahçedeki atıkları da birleştirip kompost yapmayı solucanları da devreye sokarak toprağa ve bitkilere en yarayışlı bir oluşum görüntülenmiş.

Bizde hala klasik yöntem arayışları içinde havalı mı.? yoksa,sandıkta mı.? arayışları içinde pratik yaklaşım dan uzakta çocukların evcilik oynarcasına yaptıklarının doğruluğunu bir birlerine sunumlarlarını kabul ettirme telaşından öte bir şey göremiyorum.

Size bu konu içinde başka bir gözlemimin mütalasını yapmak istiyorum. Forumda yazan arkadaşların konuların bir çok kimsenin katılımından sanki farkında değillermiş havasında kendi aralarında birbirlerine soru ve cevaplarla konuyu kendi aralarında götürme durumunun forumdaki diğer kişileri dışlayıp kendi fikirlerini kabul ettirme düşüncesi bence bu güzel konunun kısır dögüler le
olgunluğa kavuşma şansının olmadığından sitenin paylaşım amçlarıyla örtüşmediği de görülüyor.

Bu siteyi kuranlar ve yönetenlerden şükranlarımızın yanında onlara yardımcı olarak hepimize ciddi olarak paylaşım faaliyetleri yanında bu yönde arkadaşlarımızı uyaramak bizim de görevimiz olmalı diyerek satılarıma son vermek istiyorum .Tekrar bu satırlarda buluşmak dileğimle esenlikler içinde olasın. Saygılar

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön