Tüm mum çiçeği dostlarına sevgiler, selamlar. Arkadaşlar, yalnızca rahmetli anneannem ve teyzemin balkonlarında gördüğüm, zaman zaman da çiçeklerinden akan balları yediğim ve sevgili memet'in alicenaplığı sayesinde sahip olduğum bu harika çiçeğin resmini ekliyorum.
Yaklaşık 125 sayfalık yazışmaların neredeyse tamamı ya alınan çeliklerin köklendirilmesi, ya da köklenen çeliklerin bakımı ile ilgili. Ama benimkiler gibi gelişkin çiçeklere yapılacak bakım konusunda kırıntı denecek kadar bilgi var (ya da var ama ben görmedim. O zaman özür dilerim). Bu nedenle mümkünse cevaplamanızı istediğim bir kaç sorum olacak:
1- Görüldüğü üzere bir Carte D'or kutusunda dört kök var ve hemen hepsi de yeni sürgünler veriyor. Bu kutu bu kadar çiçek için yeterli midir?
2-Değilse bunu şimdi değiştirirsem ne kadarlık bir saksıya koymam gerekir ve saksı değiştirince bitkim küser mi?
3- Bir yerde (yanlış hatırlamıyorsam Mine hanımın bir tavsiyesiydi) ilkbahardan sonbahara kadar hazır gübre verin deniyordu. Bildiğimiz çiçek coşturan versem olur mu, yoksa yalnızca haşlanmış yumurta suyu yeterli mi?
Sabrınız ve ilginiz için sonsuz teşekkürler.
Düzenleyen malbman : 06-03-2009 saat 09:35
Neden: Yazım hatası
|