View Single Post
Eski 05-03-2009, 22:24   #449
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
1-) Bu bitki çilek midir, çilekse türü nedir?
Evet bu bir çilek üstelik oldukça sağlıklı bir çilek.

2-) Bitkiyi sökerken parçaladığım yaprakları tamamen koparmalı mıyım?
Parçalanan yaprakları saplarından kesiniz ki yara larak bitki etkilenmesin. Kırık ve kesik kısımlar muhtemel hastlaık devetiyesidir temizlemekte yarar var.

3-) Çiçek açmış olması çilek vereceğini garanti eder mi? (Çiçek açıp meyve vermeyenler olduğunu okudum forumda)
Çiçek açması meyvenin işaretidir, çiçek açtığı sürece bitkiin meyve verme mekanizmasının tetiklendiğini söyleyebiliriz yani bu iyiye işaret.

4-) Çilek verirse bu aşamada kaç gün sonra beklemeliyim? (Forumda daha çok dış ortam bilgileri verilmiş)
Toprağınızın kuvvetie göre bu değişir ancak çiçekten itibaren 15-20 gün içerisinde çilek yşyebilmeniz lazım.

5-) Böyle bir saksı için sulama sıklığı nedir? (Forumda saksı sulaması için ayrıntılı bilgi bulamadım, şimdilik sabah akşam çeyrek çay bardağı koyuyorum)
Nemsiz kalmamalı az az fakat devamlı su vermelisiniz. Şimdilik verdiğiniz su miktarı fena değil.

6-) Toprak olarak hazır satılan kestane toprağı tercih ettim, hata mı ettim?
Kesatene toprağı çileklerinizin lezzetini artırıacaktır ancak bitkide zayıflık **** gerileme görürseniz mutlaka bitki besin maddesi takviyesi gereklidir.

7-) Topraksız yetiştiren arkadaşlar gibi ben de besin takviyesi yapmak zorunda mıyım?[/QUOTE]

Besin takviyesi yapmak yerine iyi yanmış hayvan gübresini sulandırın ve slama suyu olarak verin hem doğal hemde çok iyi netice alırsınız. Çileklerinizi açık balkonda bekletin (çilek soğuktan etkilenmez) bu hem çileklerinizi daha sağlıklı hemde evde oluşabilecek kokulardan uzak tutar.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön