View Single Post
Eski 05-03-2009, 21:24   #20
BalıkcıSerdar
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Etlerin terbiyesini herzaman birgün önceden babam yaptığı için emin değilim ama sadece soğan ve tuz olması lazım, çünkü şişe takarken hiç yağ hissetmedim

Bu arada pelit=meşe olduğunu öğrendim Başka herhangi bir odunla da olur fakat asla meşe kömürü (odunkömürü) ile olmaz. yeterki odunlara kıvamında yanmayı öğretebilelim ateşi yakarken aslolan; her iki odacıkta da aynı miktarda ve odacıkların hem alt-üst hemde ön-arka kısımlarda homojen ısı-alev dağılımını sağlayabilmek. Kesinlikle alevsiz değil, ama çok harlı da değil. Ateşin kıvamını ayarlayabilmek ve ayarı koruyabilmekte ayrı bir ustalığı bu kebabın.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön