View Single Post
Eski 05-03-2009, 18:23   #245
TuruncuHis
Ağaç Dostu

TuruncuHis's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2008
Sayın Lonicera,
NTV'deki mucit yarışmasının İzmir ayağında iki öğretim üyesi körfezin yosunlarını basit bir işlemle toza çevirmişti ama ne için yapmışlardı bunu bir türlü hatırlayamıyorum.
Cumartesi günü de Sayın Mine Pakkaner özellikle derin denizlerden elde edilen yosun ile bildiğimiz kıyıdaki deniz yosununun karıştırılmaması gerektiğini söyledi. Fakat kompostlaşma prosesi açısından kesin birşey söyleyemiyorum aralarındaki farkın önemi olup olmadığı konusunda. Belki birilerine birşeyler çağrıştırır diye beyin fırtınası yapmak her zaman yararlıdır.

Amacınız potasyum ise muz kabuğundan bunu fazlası ile elde edersiniz. Saksıda denemenin sonuç vereceğini sanmam. Kompostlaşma için gereken prosesin başlaması için 1 metreküp civarında materyal olması gerekiyor. Küçük alan ve az malzeme ile prosesin başlaması, devam etmesi imkanlı görünmüyor bana. Yine de uzmanlardan bir görüş beklemekte yarar var.

Yahu hala söylemediniz solucanları ne yapacağınızı? Tek tek elle mi temizleyeceksiniz? Üreme hızını dikkate alırsak bu işin zorluğu faydasına yeğ mi?

TuruncuHis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön