Rica ederim; pişman olur muyum?
Benim komposttan filan haberim yoktu. Bireysel bir çevreci çaba adına "organik atıklarımı çürütüp yararlı birşey yapabilir miyim" diye burada Mine Pakkaner'e sorduğumda bu başlığa havale etti beni. Ve niçin bireysel çaba olarak kaldığını, makro düzeyde belediyelerin, hükümetlerin bu işe yatırım ve yasal düzenleme yapmadığını anlayamadım okuyup, öğrendikçe...
Hem çöp depolanma alanları azalacak, hem metan gazı oluşumu engellenecek, kontrolsüz mikroorganizma üremesi ve bunların yabani hayvanlar ile taşınması, yeraltı sularına ve toprağa karışması azalacak, hastalık etmenleri kaynağı kurutulmuş olacak vs vs...
Hem alan, hem imha, hem sağlık kalemleri açısından uzun vadeli çözüm adına maliyet azalacağı gibi ekonomik döngü açısından yeni bir iş ve gelir alanı elde edilmiş olacaktır.
Belediyelerin parklar bahçeler müdürlüğü ile temizlik işlerinin bir toplantısına bakar iş. Bu konu uzar gider
Sizin deniz yosunu ilavesi nedeniniz nedir? Sphagnum'dan yola çıkarak vermemişsinizdir umarım bu kararı. Kıyıdaki yosunları ancak osmos ölçüsünde tuzdan arındırırsınız; ağır metal içerme riskleri olabilir mi acaba?