View Single Post
Eski 25-08-2006, 08:56   #48
benim
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-10-2004
Günlerdir yoğun dumanı görüyor ve kokusunu duyuyorum. Kıbrıs Kanyonu denilen yer, buralardaki tur şirketlerinin trekking düzenlediği, kiminin de jeep safari yaptırdıkları bölge. Normal araçların giremeyeceği, çok engebeli bir arazi olduğu için karadan yapılan çalışmalar çok sınırlı kalıyor ne yazık ki.. Helikopter pistimiz kasabanın merkezinde olduğundan çalışmaların nasıl gittiğini görebiliyoruz. O civarda ve orman işletmelerinde yoğun bir telaş var, çaresizlik gözleniyor insanların yüzünde..
Dün bir yetkiliyle konuştuğumuzda, durumun çok kötü olduğunu ve destek gelmezse 10gün daha yangının bu hızla sürebileceğini ve sürerken de vadinin dışına çıkıp akla gelmeyecek kadar geniş alana yayılabileceğini söyledi. Yangının şu andaki gidişatına göre Kasaba, Sütleğen ve İslamlar köyü tehlikedeymiş. Kasaba köyündeki evleri 3 gün önce boşalttıklarını ben orada yaşayanlardan biliyorum zaten.. Diğer köylerde de sanırım bu tür boşaltma çalışmalarına başlayacaklar.

Bir de hayvan çığlıklarını duyanlar var üst mahallelerde.. Ben daha denize yakın bir kesimde oturduğumdan duymuyorum ve buna şükrediyorum utanarak..

Çaresizliğimin, birşey yapamadan seyrediyor olmamın, bundan sonrasında ne yapabilirize cevap arayıp aramadığımızın utancını ise herkesle paylaştığımı düşünüyorum.

Hava zaten burada çok sıcak, bir de yangının sıcağı gelince tam bir cehenneme dönüşüyor. Doğanın nasıl bir işleyişi varsa, haftalardır yaprak kımıldamazken, yangın çıktığından bu yana her sabah saat 5-6 civarında bir rüzgar çıkıyor, size anlatamam.. Hani yangın daha da büyüsün istiyor sanki doğa.. Sabah isyan ettim, eseceğine yağ diye. Ama sözüm geçmedi tabii ki..

Yangının başladığı gün, bizim buralara değil ama o alanda şiddetli yağmur yağdı. Yıldırım düşmesi doğru bir seçenek gibi. Çünkü sabotaj ihtimali için düzgün alan değil orası. Ancak söylenilenler gibi terör amaçlı bir saldırıysa bunu da bilemiyorum. Bu tür durumlarda bin tane hikaye yazılır ya, hangisi doğru bilemez insan... bazen de hiç bir önemi olmaz bu hikayelerin..

Ağaçlar, hayvanlar yanıyor, bildiğim tek gerçek bu benim..

Sevgilerimle..

benim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön