Sn TuruncuHis, size aynen katılıyorum. Deneyerek öğreneceğiz pek çok şeyi. Her denemede, her başarısızlıkta öğrenmiş olduklarımız en değerli şeyler olacak bizler için.
Kompost hazırlamaktaki amacım çok verimsiz olan toprağı biraz olsun düzene sokmak, fenni gübre yerine doğal olanı toprağa aşılayabilmek. Esas amacım ise henüz 10 yaşında olan oğluma doğa'yı her yönüyle sevdirebilmek. Hazırlamış olduğum kompost malzemelerindeki yumurta ve meyve kabuklarını onun biriktiriyor olması benim için çok şey ifade ediyor. Evimizde her gün doğa ile ilgili öğrendiklerimizi, merak ettiklerimizi konuşup duruyoruz. Öyle hevesli ki görülmeye değer. Bu da benim için çok büyük mutluluk doğrusu.
Bu konu daha çok uzar gider buradan. Gelelim sizin sorunuza, hiç gözünüzden kaçmıyor doğrusu

. Market ürünü yoğurtların ne halde olduğu malumunuz. Yaklaşık 6 yıldır kendi yoğurt, sucuk, zeytin, turşu ve salamura yaprağımızı kendimiz yapıyoruz. Bu nedenle gönül rahatlığıyla yoğurt suyunu koydum karışıma.
İkinci parti kompost yapımına çok kısa zamanda başlayacağım, çünkü toplamış olduğumuz artıklar epey birikmiş durumda. Ayrıca kompost kabında tadilat yapmak zorundayım. Derinliği 78 cm. gibi çok sığ bir derinlik. Sanırım 1-1,5 metre olması sağlıklı olanıymış. Kompost yanma işleminde oldukça sıkıntı yaşattı bu durum bana. Yeni hazırlayacağım komposttaki malzemelere bir ilave daha yapmak niyetindeyim. Deniz yosunu...Önümüzdeki hafta sonu kıyıya inip, 4-5 çuval yosun toplamayı düşünüyorum. Bir kısmını direkt toprağa uygulayıp, bir kısmını da kompost için kullanacağım. Tabi iyice yıkayıp tuzundan arındırdıktan sonra.
Soru sorduğunuza bin pişman etmedim umarım

.