Ya bu toprak konusu benim de canımı sıkmaya başladı

Benim evimin bahçesi var toprağı var ama saksı için oradan toprak almaya çekiniyorum, 2 sene önce oraya diktiğimiz domatesler virüsten yanmıştı, doğal olsun istedik diye ilaç da atmamıştık...
Sn. ormancık, marketlerde satılan torflu toprak kalitesizdir, mutlaka içine kaliteli toprak ve gübre koymalısınız... Etrafınızda park bahçe yok mu, tenha bir vakitte alın elinize küçük bir çuval, doldurun beğendiğiniz yerinden...
Ben bu sene saksı karışımlarımı şu şekilde hazırlamayı düşünüyorum;
2/4 [bahçe toprağı + torf] karışımı
1/4 perlit
1/4 [biofarm organik gübre + yarasa gübresi] karışımı
sulama suyuna sıvı hümik asit veya leonardit(hümik asit + fülvik asit'ten oluşan suda çözünür bir madde) veya sebze coşturan(piyasada satılan bir tür hümik asit + fülvik asit + deniz yosunu + ıvır zıvır'dan oluşan bir sıvı) uygulamayı düşünüyorum...
Burada önemli olan gelişme çağındaki bitkinin (saksıya aldıktan sonra) fosfor ve/veya potasyum ağırlıklı gübrelerden oluşan rahat bir toprak (bahçe toprağı + perlit) içerisinde durmasıdır ve toprak içindeki o besinleri almasını kolaylaştırmaktır. Hümik asit ise bu besin alımı işini kolaylaştırır, artırır...
Tüm bunları deneyerek, hissederek, yaşayarak göreceksiniz... Bitki size söyler zaten ne istediğini