View Single Post
Eski 05-03-2009, 10:06   #285
Hacer Yılmaz
Ağaçsever
 
Hacer Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sizin toprağın durumu nasıl bilemiyorum. Ama benim toprak vıcık vıcık su. Drenajdan da bileğim kalınlığında su aktığı halde.
Siz yeniden mi yapacaksınız, eskisini kaldırdınız mı? Yoksa yama ile idare edebilecek misiniz?
Benim işim çok uzun. Bu ayın onbeşinden sonra başlamayı düşünüyorum. Bir ay içinde, tohum atabilsem çok iyi olacak. Yoksa karıncalar ile başım dertte olur ayrıca m2 de daha fazla tohum atmam icabeder.
Valla Güler hn. bizim toprak kaya gibi sert ve kumlu.Sarı renkli garip bir şey yetiştirmek için oldukça uğraş istiyor.Toprak böyleyken birde kapama toprağını sadece mille yapmışlar. Yani anlıyacağınız çimlerin ustü yanıyor, altı da sıkılıyor.
Açıkçası çimi kaldırıp tekrar yapmak mümkün gözükmüyor. Hem madden hem manen. Ama önce şu kurtarma operasyonunu bir yapıp, arkasındanda boş alanlara yama yapmayı düşünüyorum. Zaten bahçenin geneline üstten bir parça toprak gezdireceğim(bahçe toprağı). Ama öncelikle havalandırma işlemi uygulayıp ondan sonra da , yukarıdaki aşamaları uygulamak gerekecek.
Bu hafta sonu gittiğimde başlamak istiyorum, bakalım gerekli malzemeyi bulabilirsem başlıycam. Sizce zamanlama bu işlemler için uygunmu?


Düzenleyen Hacer Yılmaz : 05-03-2009 saat 10:07 Neden: yanlış yazı
Hacer Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön