Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemada
eski kaynanam egeliydi. sayesinde etsiz yemeye alıştım
|
Biz bu yüzden Egeden göç ettik zaten.
Evet, etli bamya bizim buralarda karizması yüksek bir yemektir. Düğün yemeklerinin vazgeçilmezidir. Çok sıcak gelir sofraya ve bazı kurnazlar sofrada "yahu bu bamya da çok soğumuş" diyerek diğerlerinin bamyayı tedbirsizce ağızlarına almalarına sebep olurlar. Sonucu bilirsiniz işte.
Söz açılmışken ben size Konya düğün yemeklerinin yeniş sırasını yazayım. Tatlının yerine dikkat!
Önce Yoğurt çorbası gelir. Arkasından da üstü (bazan da hem altı hem üstü) etli pilav. Pilavdan sonra da bamya yenir. Bamya mutlaka çiçek bamya olmalıdır. Bamyayı irmik helvası takip eder. İrmik helvasından sonra tekrar etli pilav yenir. Son olarak da zerde. Zerde de pirinç ve su ile yapılan bir tür tatlı.
Sonra da çay içilir.