Sayın volvos Cocopead in içinde küçük beyaz kurtçuklar diyorsunuz,bilmiyorum şimdiye kadarda kimseden böyle bir şikayet duymadık.Tahmin ediyorum kullandığınız cocopead ta yumurtalar vardı ve kurtçuklar meydana geldi.
Arkadaşlarımızdan böyle bir olay yaşıyanlar tabii ki yazacaklar yardımcı olacaklardır.
Ağregatı değiştirdim, büyün avadanlıkları sıcak suyla yıkadım diyorsunuz.Gerek sera toprağı gerekse topraksız tarımda kullanılan katı ortam agregatları buharla dezenfekte edilir.Amatörce yapabileceğimiz kaynar su ile yıkamak pratik bir yoldur.Kullandığımz veya kullanacağımız agregatların steril olduğundan emin değilsek, bir elek yardımıyla kaynarsu kullanarak dezenfekte edilebilir iz.ama 100 oC ta tam sterilizasyon olmaya bilir, en iyisi agregatı 120 oC a kadar ısıtmaktır.Buda etüvde veya fırınlarda yapılabilir.
Kullanan arkadaşlarımız belki bilirler fark etmişlerdir. Cocopeat ın kökleri sıkan bir yapısı olduğu söyleniyor.Perlitle karıştırmak daha iyi olur.Perlitin olmadığı yerde kaba dere kumu karıştırmanında iyi olacağını söyliye biliriz. Ben terasımda yaptığım çalışmalarda torf+ kum
kıllanıyorum ve memnunum.
|