Alıntı:
	
	
		
			
				
					Orijinal Mesaj Sahibi  petulya
					 
				 
				marketlerden yoğurt yapmak için aldığımız probiyotik kutular genellikle 4 lü **** 6'lı paket şeklinde geliyor. Ben bunları "damızlık" olarak kullanmak için buz kalıplarının içine boşaltıp derin dondurucuda koruyorum. 
			
		 | 
	
	
 Bizim evde peynir tüketimi çok az olduğundan, ne kadar az alırsam alayım çabuk bozulurdu. Bu yüzden ben de peyniri dondurucuda saklıyordum. Sonra bir yerde peynirin dondurucuda tutulmaması gerektiğini okudum.
Diyeceğim şu ki, yoğurt da süt ürünü olması ve mayalanarak yapılması gibi peynirle hemen hemen aynı özellikleri taşıdığına göre, acaba dondurucuda saklamak doğru olur mu?