View Single Post
Eski 04-03-2009, 13:32   #149
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi petulya Mesajı Göster
marketlerden yoğurt yapmak için aldığımız probiyotik kutular genellikle 4 lü **** 6'lı paket şeklinde geliyor. Ben bunları "damızlık" olarak kullanmak için buz kalıplarının içine boşaltıp derin dondurucuda koruyorum.
Bizim evde peynir tüketimi çok az olduğundan, ne kadar az alırsam alayım çabuk bozulurdu. Bu yüzden ben de peyniri dondurucuda saklıyordum. Sonra bir yerde peynirin dondurucuda tutulmaması gerektiğini okudum.

Diyeceğim şu ki, yoğurt da süt ürünü olması ve mayalanarak yapılması gibi peynirle hemen hemen aynı özellikleri taşıdığına göre, acaba dondurucuda saklamak doğru olur mu?

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön