View Single Post
Eski 04-03-2009, 11:36   #619
volvos
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-09-2008
Domateslerin toprağında kurtçuklar...

Kudret Bey merhaba,
Cocopeatler yeniydi daha önce hiç kullanılmadı. Size 3 resim gönderiyorum. Sonuncuda elle sulama yapıyorum. Diğeri ise akıllı valf ile sulama yapılıyo. Sorun akıllı valfle sulama yaptığım domateslerde. Haftasonu 3 saksınında toprağını değiştirdim. Bütün boru ve aksamlarını sıcak su ile yıkayıp tekrardan sistemi kurdum. Şimdilik kurt görünmüyo ama büyük ihtmial yeniden çıkar o zaman onlarında fotorağrafını çekip gönderirim. Bu arada tohumdan yaptığım domates bunlar 3 ay oldu hemen hemen ama boylaır göründüğü gibi ve çiçekler daha yeni vermeye başladı. Sıcaklık 2-3 haftadır çok düşük onun haricinde 20 nin altına düşmez. Suyu en az 2 hafta da bir yeniliyorum. Sistemdeki bütün suyu diğer elle suladığım biber ve domateslere döküyorum. Elle suladığım domates daha fazla boy attı ama o da henüz çiçek vermedi. Bu arada domaterler cherry cinsi domat. Şimdi Red Robin de çimlendiriyorum. Onun içinde akıllı valf alacam.
Sizden birde bir tavsiye istiyecektim. Ben cocpeat kullanıyorum acaba başka bir maddemi kullansam daha kullanışlı olur mu.

Eklenen Resimler

volvos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön