View Single Post
Eski 03-03-2009, 22:49   #236
ibrahim37
Ağaç Dostu

ibrahim37's Avatar

Giriş Tarihi: 28-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiğdem78 Mesajı Göster
merhabalar ben bu siteye daha dün üye oldum bu kadar çok çiğdem hayranı oldugunu görmek beni şaşırttı doğrusu ne kadar çok bilgiye sahip arkadaşlar var. bende bu bilgilerinizden yararlanmak isterim bu büyük marketlerde satılan çiğdem tohumlarından yetiştirmiştim ama 2. yıl çıkmadılar. bende bakamadığımı düşünüp üzülmğştğm meğersem bu ıslah edilen cinslermiş ve 1 yıl çıkarmış burdada bazı arkadaşlarımızda yabani çiğdem oldugunu okudum bahçesinde **** saksıda yetiştiriyorlarmış, ben sadece zirve tırmanışlarında görüyorum ne köylerde kaldı nede şehirlerde kıyıp alamadım gittigimiz zirvelerde bu tohumlardan bulabilirmiyim **** bi zirve yaptıgımda o yabani çiğdemleri nasıl toplayabilirim bana bilgi verirmisiniz
Sayın çiğdem78 önce aramıza hoş geldiniz. Bir arkadaş daha sormuştu neden Hollanda orijinli soğanları bahçene sokmuyorsun diye yeri gelmişke söyleyeyim tanıdığım birçok yabancı botanikçi var aynı sorunla karşı karşıya kalmış. Soğanlılara ilk başlayanların hepsi ben dahil bu çiğdemlerle başlıyoruz. Bu soğanların büyük bir kısmının genetikleri ile oynuyorlar. Bunlar Hollanda'da sadece ticari amaçlar göz önünde bulundurularak üretiliyorlar. Çoğu ilk yıl çok güzel çiçek açıyor diğer yılllarda asla bu şekilde açmaz. Çağunda gizli virüs mevcut. Şöyle açıklamaya çalışayım benim ağabeyim hibrit fasülye tohumu almış ilk yıl toplamaya yetiştiremedi. Ertesi yıl tarlanın tamamını aynı fasülyeden ekti. Sonuç hüsran ne fasülye yaptılar nede olan fasülyeler kılçığından yendi. Ancak benim için en kötü olanı türlerin hiçbirisi saf değil. Yani türünün özelliklerini asla göstermez. Bana göre bu bir Van kedisi ile sokak kedisini karşılaştırmak gibidir.

ibrahim37 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön