Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon
Teşekkür ederim Kharel. Tam açtıklarında daha güzel olacaklar ama havalar çok soğuk ve kapalı gittiğinden açamadılar bir türlü.
Aslında bu yol kenarına çiğdem soğanlarını ekmem deneme amaçlıydı. Bahçedeki tüm çim alana tıpkı doğadaki gibi bu mevsimde açacak soğanlı bitkilerden ekme amacındayım. Çimleri en yüksek seviyede biçince çiğdemlerin hiç zarar görmeyeceğini gördüm. Eğer yaz boyunca sulanacak alanda soğanlar zarar görmeden kalıp (soğanları çıkarmayacağım) seneye yeniden çiçeklenirlerse, gelecek senelerde tüm bahçeyi mor ve beyaz renkte soğanlılarla çiçeklendirmeyi düşünüyorum. Şimdiden sonbaharı heyecanla beklemeye başladım 
|
Sayın limon çimlerinizi mayıs ayının sonuna doğru, çiğdemlerin yaprakları sararmaya başladığı zaman sorunsuzca biçebilirsiniz. Sonbaharda çiçek açan türleriniz yoksa taki ilk çiğdeminizi görene kadar ( ocak - şubat ) sorun olmaz.
Ancak çiğdemlerin yeşil yaprakları çimlerle birlikte keserseniz soğanlar çok iyi gelişmez. Sulama konusunda bazı türlerde sorun çıkmaz. Çimin çok sık bir yapısı var ne kadar sulansada su üstten kayar gider yinede çimlerin alt kısımları kolay kolay çok fazla su çekmez.