View Single Post
Eski 03-03-2009, 19:26   #216
johnny guitar
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AyhanMoran Mesajı Göster
Aynı şekilde benim adeniumlarımda 8 gün önce ekmiştim(28 TOHUM) 2 gündür incecik 3 tane bişey çıkmıştı ama bugün baktım başlarını yatırmışlar canlanmaya pekde gönülleri yok gibi neden acaba.?
Sayın AyhanMoran acele etmeyiniz.Üst bölümde yetiştirme notlarımı okudunuzmu? cinslerine göre çimlenme süreleri değişiyor 6.günden 12.güne göre değişiyor.İlk kuralıda unutuyorsunuz sabır.1 cm derine ekerseniz 10 günde çıkar yarım santime ekerseniz çimlenme süresi kısalır.Kabartıları gördüğnüzde karışımı kürdan yardımıyla hafif bir şekilde karıştırırsanız daha kolay tohumların gün ışığına çıkmasına yardımcı olursunuz.Ama eliniz hafif değilsede tohumlara zarar verebilirsiniz.Ben 5 adet süper parfüm ü hiçi çimlendiremedim diğerlerinde sonuç daha önce bahsettiğim gibi % 100 olmuştu .5 gün önce süper parfüm ü yeniden ektim 5 adet bugün 1 tanesi çıkmaya başlamaıştı yarın tamamının çıkacağını zannediyorum.Ortam ve çimendirme malzemeleri çok önemlidir.Tohum kaliteleri % 100 .Biraz sabır edin hepsinin çıkacağını zannediyorum biraz zaman ve sabır
Saygılarımla

johnny guitar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön