View Single Post
Eski 03-03-2009, 16:06   #613
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Tohumları ektim sevgili arkadaşlar.Harç olarak birinci seraya sadece elenmiş torf kullandım. Önce tohum yataklarını torfla doldurdum. Bir cetvel vasıtasıyla sıyırdım. Dikim şablonuyla biraz bastırdım yarım cm kadar, sonra şablonla tohumları numaraladığım tohum yataklarına ektim. Sonra tekrar üzerlerine torf eledim ( elenmiş torftan, tohumların üstünü kapatmak için.) ve tekrar şablonla bastırdım, Böylece tohumlar yaklaşık yarım cm kadar toprak altında kaldı. Yatakları fırça yardımıyla temizledim,sırasıyla yerlerine koydum.
Bardaklara yaptığım tohum harcı için torf, cocopeat ve kumu 1-2-1 oranlarında karıştırdım. Numaraladığım bardaklara doldurdum. Bir boş bardağın dibi ile onlarıda yarım cm kadar bastırdım. Tohumları ektim tekrar harç karışımını üzerlerine eledim . Bardaktaki tohumlarda yarım cm kadar harç altında kaldılar. Seraları balkondaki yerlerine taşıdım.Elektriklerini bağladım ve ilk sislemeyle nemlendirme işini yaptım. Birinci sera manuel, ikinci sera otomatik olarak devam edecek. İkinci serada termostat var biliyorsunuz. ancak sislemenin zaman ayarını yapmadım. Nemini kontrol edip ona göre bir zanam ayarı yapmak istiyorum.
Saldım çayıra , Mevlam kayıra. Hayırlı olsun.

Eklenen Resimler

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön