View Single Post
Eski 03-03-2009, 10:10   #5
BalıkcıSerdar
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Sn.BalıkçıSerdar babanız kaça almıştı elektriklisini?
Babam iki yıl önce almıştı, 100 Liraya. Ama bahsi geçen elektrikli ocaktan daha kaliteli bir alet. Hakikaten de lezzeti yakalıyor. Dün bahsettiğim amcanın ifadesi "elektrikle bu pişirme kıvamını tutturana kadar kilolarca et ziyan ettim, araştırmalarda kullandığım ve tabiri caizse hiç ettiğim malzemelerde cabası". Yani öyle "ben yaptım oldu" mantığında bir alet değil, uzun araştırma ve denemelerin ardından geliştirilmiş bir alet.

Odunlu ocağı herkes yapabilir ama odundaki yanma ve pişirme sürelerini ayarlayıp kıvamı yakalamak herkesin yapabileceği iş değil.

Yani anlatmak istediğim, amca araştırarak, deneme-yanılma yöntemi ile elektrikli rezistansta o kıvamı yakalamış. her rezistanslı ocak o pişirme kıvamını yakalayamayabilir.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön