Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nariel
Gülleriniz aşılı gül müydü? Aşılı iseler, eğer budama sırasında aşı yerinin altından kesildilerse yeni sürgünler yabani olur ama aşının üstünden kesildilerse aşıya gerek yoktur.
Bulundukları toprak besinsiz ise gübreleyin, iyi yanmış hayvan gübresini güller çok sever. Besin takviyesi yapınca canlanabilirler.
Ya da şu ihtimali düşünüyorum, küllemeden sadece kesme yöntemiyle kurtulmaya çalıştığınız için bu hastalığı oluşturan mantarlar kaybolmamış ve bitkinizi etkilemeye devam ediyor olabilirler. Gittiğinizde sürgünlerin yapısını inceleyin, kıvrık ve sertlerse hastalık olabilir.
Güneş görüp görmemesi de bitkinin sağlığını etkiler, güneşi bolca görmüyorsa da cılız kalıyor olabilir.
|
Merhaba!
Kusura bakmayın, atlamışım sizin iletinizi.Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Havalar çok soğuk olduğu için gidemedim, ama gidince sanırım
göz aşısı yapıcam. Devamlı hayvan gübresi veriliyor tabi ilkbahar ve sonbaharda acaba bunlar küllemeye sebep olmuş olabilirmi diye düşünüyorum. Tabi birde armut ağacının hemen yakınında sanırım ondaki küllemede geçmiş olabilir.
Güneşide çok alıyorlar yani etrafta gölge yapacak hiç bir şey yok. İnşallah bu bahar sıkı bir bakımla onları güzelleştirebilirim. Çünkü 35 kadar gül var ve tam gözümüzün önünde.