Merhaba Mine hanım,
Bir türlü çözüm bulamadığım KIRMIZI ÖRÜMCEK zararlısından lütfen beni kurtarın, bu canlının nasıl bir biyolojik yapısı var anlamıyorum -5 derece soğuk olsa bile banamısın demiyor ölmüyor, yaz kış musallat oldu tüm bitkilerime ve ben kurtulamıyorum bir türlü. Zonguldak'ta sadece 2 tane Zirai ilaç satan yer var üstelik bizzat ziraat mühendisi olan bir yetkilisinden istiyorum ilacı, KIRMIZI ÖRÜMCEK deyince suratıma bakıp kalıyorlar, verdikleri ilaçlardan kendilerininde emin olmadığını gözlerinden anlıyorum, nitekim hiçbiri bu zararlıyı öldürmedi verilen ilaçlar;
SARBAN4Etkili Madde Chlorpyrifos
CAPTAN 50WP
%50 Captan
MEGABAN 4 insektisit
Etkili Madde Literede 480 gr saf Chlorpyrifos
MOSETAM 20SP insektisit
Etkili madde Eriyebilir Toz %20 Acetamiprid
POWER SULPHUR'H 80WG
Aktif Madde %80 Kükürt
SAFA DDVP 550 ECLitrede 550gr ddvp(Dichlorvos)
Elimde Kırmızı Örümceği yok edicek diye verilen ilaçlar bunlar hiç biri yok edemedi birazcık Toz Kükürt olanından fayda gördüm ama o da sorunu tam çözmedi, Sayın Mine hanım bunların içinde gerçekten Kırmızı Örümceğe faydalı olacak bir ilaç varmı hangisini kullanmalıyım? Mecburen bu ilaçları kullanmak zorundayım sitenizde Kırmızı Örümcek ile mücadele için bir çok ilaç okudum fakat hiçbiri Zonguldakta yok. İnternetten Satış yapan varmı diye aradım ama bulamadım. Lütfen bana yarıdmcı olurmusunuz? Gerçekten KIRMIZI ÖRÜMCEK beni çok küstürdü.
2 Ay önce camın kenarına küçük bir saksıya yer menekşesi tohumu ekmiştim çok güzel filizlendi büyüyordu, bügün yapraklarında her zamanki gibi kırmızı örümceğin bıraktığı lekelenmeleri görünce yaprağın arkasını çevirip baktım iyice dikkat edince gördümki kırmızı örümcek sarmış anlamıyorum bu canlı diktiğim tohumların içinde mi yaşıyor nerden geliyor evin içindeki yapayalnız duran canlıya elimi bile sürmüyorum.
|