View Single Post
Eski 28-02-2009, 23:43   #780
qba1976
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-10-2007
Sayin Akcan benim soylediklerimi pek kaale almadiniz herhalde.
Trilye mekanize toplanmaz en az 3 elde toplanir. Her zaman soguga yakalanma riski vardir. En az verim veren zeytin tipidir. Son donemde asiri dikimden dolai piyasa fiyati dusmektedir.
ZAE den veya kulaktan dolma bilgilerle yetinmeyiniz lutfen . ufak bir piyasa arastirmasi yapmanizi tavsiye ederim

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oakcan Mesajı Göster
Sayin Zeytinci,
Verdiginiz bilgiler ve tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim. Budama, ilaclama ve toplamayi mekanize yapmayi planliyorum. Ne kadar meyve verir konusunu netlestirmek icin sorularimi yeniden duzenliyorum :
1) 5 yaşında Marmara bölgesinde Gemlik cinsi iyi bakım şartlarında kaç kg zeytin verir ?
2) 10 yaşında Marmara bölgesinde Gemlik cinsi iyi bakım şartlarında kaç kg zeytin verir ?
3) 15 yaşında Marmara bölgesinde Gemlik cinsi iyi bakım şartlarında kaç kg zeytin verir ?

Ayrica cok afaki oldugunu bilmeme ragmen affiniza ve tecrubelerinize siginarak bir soru daha sormak istiyorum : Iyi bakim sartlarini saglamak icin 150 donum (5500 agac bulunan) bir zeytinlikte agac basina **** toplam bahce icin kabaca yilda ne kadar masraf yapmak gerekir ?
Pesin tesekkurler,

qba1976 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön