View Single Post
Eski 28-02-2009, 21:38   #39
arsus
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-02-2009
Sayın Sarıcan,

Sizden çok şey öğreneceğim kesin. Tabi siz uygun görürseniz.

Amacım paylaşım amaçlı bir sayfa yapmaktı ve bunu nasıl yaptığımı ve sonuca nasıl gittiğimi anlatmak hoşuma gidecektir. Ancak aceleyle yaptığım için hücrelerin gerisindeki kodlar veya formüller biraz dağınık oldu ve hiç bir kullanıcı bunları düzene sokmadan yayınlamak istemez.

Benim hazırladığım sayfada her kaynaktan gelen elementlerin miktarı tek tek gösterilmekte ve en altta toplam yazan satırda toplamları verilmektedir. Mesela 286 gram Amonyum nitrattan 100 gram azot, 742 gram mono amonyum fosfattan 90 gram azot elde edildiğini ve azot miktarının en altta toplam yazan satırda 190 gram olarak yazıldığını görebiliyoruz. Dolayısıyla asıl ppm değerlerinin toplam satırında yatayda çıkan değerler olduğunu düşünüyorum.

Ne kadar NO3 azotu, ne kadarı NH4 azotu sorusuna gelince, inanın bunun ne olduğunu bilmiyorum. Daha önce kimyadan anlamadığımı yazmıştım zaten. Bu konuda sizden aydınlatıcı bilgi bekliyorum.

Eksikliklerimi giderebilmem için çok değerli yardımlarınıza ihtiyacım var. Bana gerekli ipuclarını verirseniz tabloyu bütün arkadaşların işine yarayacak ve daha kullanışlı bir şekle sokabileceğime inanıyor ve teşekkülerimi sunuyorum.

arsus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön