Zeytinlik Yatirimi
Arkadaslar, merhaba adim Onur Akcan 45 yasinda makina muhendisiyim ve foruma yeni uye oldum. Yabanci bir sirkette yonetici olarak calisiyorum 3-5 sene icerisinde emekli olacagim. Su ana kadar fiilen hic ilgilenmedim ama Zeytincilik hep hayalimdi o nedenle bu konuda cok hevesliyim ve emekliligimde ticari olarak ugrasmak uzere ciddi bir yatirim icin karar asamasindayim.
Ekte 2 adet resmini ekledigim zeylinlikteki agaclarin 3 yasinda gemlik fidani oldugu soyleniyor. Zeytinligin yakininda sulama kanali var ve sulama sorunu yok. Donume 35 adet fidan dikilmis. Zeytinlik Canakkale civarinda. Hicbirsey esirgemeden cok iyi bakim, budama, sulama, gubreleme, ilaclama vs yapilirsa bu fidanlarin agac basina yaklasik olarak yasa gore verimleri ne olur? Yani mesela 4 yasinda kac kilo, 5 yasinda kac kilo zeytin verir (15 yasina kadar) gibi. Bu ciddi yatirima karar vermek icin hesap yapmam gerekiyor. Tecrubeli forum uyesi arkadaslardan yaklasik da olsa bilgi vererek karar almama yardimci olacak olanlar olursa minettar kalirim.
Saygilarimla,
Onur Akcan
|