View Single Post
Eski 26-02-2009, 11:25   #222
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Arkadaşlar burada bilgi paylaşımı ve pratiklerimizi ortaya koyarken hepimizin bazı ayrıntı 0lacak bilgileri atladığımızı kompost konusunu konuya vakıf olmayanlarıdı teretdüt içinde bıraktığı kanısı içinde konuyu açıklayan arkadaşlara konuyu açıklamalarına ışık tutacak bazı önerilerde bulunmak istiyorum.

Kompost yapmaktaki amaçlarını açıklasınlar, kompost çeşitlerinden, mekanlardan yaptıkları kompostun uygulama anlarını pratıkteki çalışmalarıyla ortaya koysunlar gözlemlerinin zaman aralıklarını açıklasınlar kompost oluşum olayının aşamalarını kompost yapımıdaki ekonomik ekolojik değerlerin topluma bireylere ülkeye kazanımlarından bahsederek kompost yapımını geniş kitlelere yaymak için özendirici yaklaşımlar içinde olarak sadece kompost konusunun formlardaki yazılarda kalmıyacak şekilde bu konunun her yerde nasıl tartışılabilir imkanlarını ortaya koysunlar.

Sıradan insanların bilmediği konularda boş boş siyaset politika ve de futbol konuşmalarıyla memleketin ne sorunların hallediyorlar. İşte bizlere burada iş düşüyor kompost konusunu toplumun geleceğine, çevreye ve de atıkların değere ulaştığı bu konunun bu satırların ötesine taşıma anlayışının önce kendi içimizde en iyi şekilde irdelenip olgunluğa kavuşturulması gereğine inanmaktayım.

Bırakalım artık kendine müslüman olmayıda yararlarımızdan sadece kendimze pay çıkaracak anlayışları aşalım. Bilelim yaptığımız kompostun bitkilere besin sağlamanın ötesindeki değerleri de çevremizede anlatalım yaptığımız işten aldığımız hazzın paylaşımınıda yaparak bilgimizin mutluluğuna varalım .

Arkadaşlar kompost konusuna başka görüşü olanlar da yazsınlar ki tartışmalar yürüsün hepinize sevgiler saygılar iyi günler, güzellikler sizlerle olsun.

Not : Ben solucan kompostuna konuyu getirmek istiyorum uygun bir ortamda

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön