View Single Post
Eski 25-02-2009, 15:17   #718
kaktüs
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2007
Merhabalar

Kokusuna bayıldığım gardenyayı da evdeki koloniye dahil ettim. Çok kolay bir çiçek olmadığını duymuştum ancak gene de kendimi tutamadım. Şu anda aldığım saksısı ile duruyor. Bildiğim ve bu sayfalardan da bilgimi teyit ettiğim kadarı ile asitli toprağı seviyor. Saksısını değiştirmek istiyorum bir an önce, zira kökleri saksının dibindeki deliklerden dışarı çıkmış haldeler. Elimde açelya için kullanılan hazır açelya karışımları var. Bunu gardenyada da kullanmak uygun mudur? Benzer özellikte topraklar mıdır? Değilse yapmamı önereceğiniz bir şey var mıdır?

Onun haricinde bütün sayfalarda yapılmış tüm yorumları okudum ve önerileri uygulamayı düşünüyorum. Umarım ben de en kısa zamanda size “çiçek açmış” gardenyalarımın fotoğraflarını ekleyebilirim

Kokulu çiçeklere zaafım var. Şimdilik bunu kocaman açmış sümbüllerim ile gidersem de böyle zarif çiçeklere doyum olmuyor, hem görsellik hem koku şöleni açısından. Evimde heyecanla “açacağı günleri” görmeyi beklediğim bir mum çiçeğim de var. Sırada onun hakkındaki önerileri okumak var. Anlaşılan mesaileri forumlarda geçirmeye başlayacağım.

Bir küçük soru daha… Çanakkale’deki yazlık evimizi bir koku cenneti ve görsel şölene çevirmek adına çalışmalarım hala devam etmekte. Bendeki gardenya ithal bir gardenya bu nedenle onun dış koşullara dayanıp dayanamayacağından emin değilim ama yerli bir gardenya Çanakkale gibi bir iklime uyum sağlayıp, bahçede yaşamını sürdürebilir mi? Toprağın yapısını nasıl anlarım ya da bahçe toprağının asitliğini nasıl sağlarım? Orada büyütmeye çalıştığım yaseminlere bir kardeş olarak Gardenya gelse fena olmaz değil mi? Hatta şımarıp bir de çarkıfelek bulabilsem değmeyin keyfime…

Yeni gelip kafanızı bu kadar şişirdiğim için kusura bakmayın

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön