Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi merakli
Ben de geçen baharda çok heveslenerek iki kutu maydonoz almıştım. Ama gerekli talimata uyarak sulamama rağmen sonuçta 15-20 filiz verdi ve sonra da tamamına yakını kurudu. Bunun üzerine firmaya yazdım. Gerçekten çok ilgilendiler, taşıma sırasında tohumların kutunun dibe çökmüş olabileceğinden çıkmamış olabileceğini söyleyerek bana 3 kutu daha gönderdiler. İlgili yaklaşımları beni çok memnun etti. Yeni kutulara da gerekli bakımı yaptım ama sonuç değişmedi. Şu an elimde kalan sadece 2 cılız kök maydanoz yaşam mücadelesinde, hiç gelişme yok, ne büyüyor ne de ölüyor.
Fikir çok hoş, firma çok ilgili ama ben sonuç alamadım sanırım  .
|
Merhaba benim üç kutu pencere önü bostanım var.Koçtaş'tan satın almıştım
çok acemi olduğum için tohum ekemeyeceğimi düşünüyordum her şeyi dikilmiş hazır olan bu kutular çok hoşuma gitti. Bir kutu maydonoz bir kutu roka almıştım önce baktım işler yolunda gidiyor bir kutu da semizotu aldım ardından. Benim maydonoz ve rokalarım şu an 5 cm civarındalar ancak çok büyük bir titizlikle bu hale getirebildim öncelikle kalorifere yakın, balkona açılan sürgülü cam kapının tam önüne yere dizdim hem ışığı bol aldılar hem de sıcak kalabildiler. Güneşi gördüğüm zamanlarda balkona çıkarıp biraz güneşlenmelerine izin verdim.En önemlisi sulama, altındaki tabağa su koydum çimlenene kadar bir yandan da her gün ellerimi ıslatıp elimdeki damlaları toprağa düşürerek çok itina ile suladım.
Şimdi belli bir boya geldikleri için sadece toprak çok hafif kurumaya meyilli iken hemen aynı yöntemle üstten damla damla sabırla suluyorum.Firma kutuların içine yedek tohumlar da koyduğu için bu gün o yedek tohumları ektim bakalım nasıl olacaklar
her daim ışık ile...