Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mermaid
Sevgili Berduray çok üzüldüm tohumdan çimlendirmeyi becerdim ama malesef benimde yaşatma şansım olmadı. Bu yüzden yaz gelene kadar yeni bir çimlendirme denemesi yapmayacağım. Tohumları kaybedince onların yaşam şansını ellerinden aldığım için çok üzülüyorum. Sanırım ben sulama konusunda hata yaptım.
Sn. Cemboadan almış olduğum minikler. Cemboa'nın yönlendirmesi doğtultusunda yetiştirmeye çalışacağım. Dilerim sizinkilerde sağlık bir şekilde büyür.
işte benim mimiklerim
|
Sayın mermaid lithopslarınız çok güzel .Sizden aldığım tohumları çimlendirdim minikler daha.Birde size bir önerim olacak(affınıza sığınarak) kullandığınız kum kırılmış kuartz çakıldan elde edilmiştir.Kuartz kumu filitreleme sistemlerinde kullanıyoruz doğal çaplarda olanları sorun yaratmaz ama kırılmış olanları bitkilerinize zarar verebilir.Bilindiği üzere kuartz (ben türkçesini yazıyorum)elmas tan daha keskin bir maddedir.Kendisi aşınmaz karşısındakini aşındıran bir meteryaldir.Dolayısı ile bitkinizi siz farkında olmadan kesikler meydana getirebilirsiniz.Genellikle kırılmış değilde doğal kalınlıkta olan kumlar(kırılmış olmayan) veya lavalit(lavtaşı) da kullanabilirsiniz.Lavalit suyun ph değerini ayarlayan bir maddedir biz akvaryumlarda kullanıyoruz.Hem birkinizin üzerinden spreyleme yaptığınızda torfa inen su ph oranı ayarlanmış ve yumuşatılmış şekilde olur.
Saygılarımla