View Single Post
Eski 22-02-2009, 12:57   #241
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Hepinize iyi bir pazar gunu diliyorum. Burada pazar gecesinin son saatleri. Nerdeyse pazartesine basliyacagiz.

Islerim biraz yogun oldugu icin, Bu ayin sali toplantisini sizlerle paylasmayi hep erteledim. Bu aksam da yazmazsam, daha sonraki gunlerde yazmam daha zor olacagindan, sali toplantisini hemen paylasiyorum.

Toplanti, her sali toplantisinda oldugu gibi baskanin konusmasi ile acildi.
Australia gibi tum diger ulkeleri de ilgilendiren orman yanginlari, yananlara ve olenlere duyulan uzuntu belrtildi. Bu aksam toplanacak piyango parasinin uzerine bir o kadar da kulub ekleyip, yangindan zarar gorenlere gonderilecegi vurgulandi. Herkes daha onceki piyangolada alinan biletlerden daha fazlasini aldi.(yanginlarin 4 tanesi daha kontrol altina alinamadi)

Baskanin konusmasindan sonra, meslegi fotografcilik olan Paul Paton iyi bir bonsai fotografi nasil cekilir diye bir konusma ve bilgisayari ile (bilgisayardan duvara yansitilan goruntuler ile) bilgiler verdi.

Subat. sali 001.jpg
Temiz kaliteli fotograflar cekemedim. Paul'un verdigi bilgilerin hemen, hemen aynileri daha onceleri, yine meslegi Fotografcilik olan Bonsaisan da vermisti http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=9956 o bilgilere buradan ulasabilirsiniz. Paul'un uzerinde durdugu iki konu vardi bir: fon olarak kullanilacak perdenin bonsaiden 1 metre kadar gerisinde olmasi, fon uzerine golge dusme olasiligini ortadan kaldirdigi.
Iki: gunesten yansiticilar ile alinip agac ve ya fon uzerine dusurulecek isiklarin daha yumusak ve fotograf icin idael isik olacagini soyluyordu.
Subat. sali 003.jpg
Paul yansiticilarin birini gosterirken.

Caydan sonra Margaret Wong Bitkilerin gubre ve besin ihtiyaclarindan bahsetti.
NITROGEN(N)(Azot) bitkiler icin onemli olan 3 elementten birisi Yapraklarin gelismesine yardim eden azot bonsai icin de gerekli bir element.

PHOSPHARUS(P)(Fosfor) gerekli olan diger element bu da bitkilerin saglikli bir kok sistemi olusturmalarina dolayisi ile saglikli buyumelerini sagliyor.

Bir diger gerekli element ise POTASSIUM(K)(Potasyum) cicek acan ve meyve veren bitkilerin ihtiyaci olan bir element. Bunun yani sira bitkilerin cok az ihtiyaci olan diger elementler de var. Margaret bunlardan bakir, çinko, magnezyum oksit, satilan gubre ve besin paketleri uzerinde gubrenin neler icerdigi yazilidir buna dikkat etmek yaninda topragin asitlilik durumu da bitkinin topraktan besin almasini etkiledigini vurguladi.

Subat. sali 009.jpg
Margaret bilgi verirken.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön