View Single Post
Eski 21-02-2009, 22:40   #583
Kudret Tezel
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Şimdi olay biraz değişti sayın onuruygun. Gecen günde açıklamıştım bu pompalar bu yükte öyle birkaç saat çalışamaz. Cüsselerine bakılınca çok çok 5-6 watt lık motorlardır. Tabiiki devamlı çalışır ama ya 5-6 watt lık bir yükle çalıştıracaksınız az yükleyeceksiniz, **** cebri soğutma yapacaksınız.
Birçok yazı yazıldı ama hala anlaşılamayan yerler var bence. püskürtmeyi ortamı soğutmak ısıyı düşürmek içinmi kullanacağız? yoksa bitkilerin su ihtiyacınımı karşılamak için kullanacağız. Bu konu çok önemli konudur.Bitkinin su ihtiyacını karşılamak içinse hiç önemli değil ,bir santrüfüj pompa ve suyun hızını kesecek kadar pülverize edip dağıtması yeterli olabilecek nozullar.Eğer pülverize edip dağıtmassak bitkiler zarar görebilir mesela kırılabilir.
Çünkü su dağılmassa bitkilere büyük kuvvet uygulayacaktır.
Eğer konu ortamı soğutmak, ısıyı düşürmekse suyun çok iyi pülverize olması,yani sisleme yapılması lazımdır. Sisleme sisteminde su küreciklerinin büyüklüğüYani çapı 5-10 mikronlar mertebelerinde olurmuş. pülverize olan suyun yere düşmeden buharlaşması ortamdan aldığı buharlaşma ısısı dolayısıyla hava sıcaklığını düşürmesi.
Durum böyle olunca önce ne istediğimize karar vermek zorundayız.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön