View Single Post
Eski 21-02-2009, 12:32   #216
meeteine
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Saksıları te lere nasıl monte ettiniz? Benim 11'li sistemi kurarken çektiğim en büyük zorluk pet şişeleri te lere sızdırmayacak şekilde monte etmekti. Bir çok malzeme denedikten sonra halledebilmiştim ve yine de pek güvenilir gibi gelmiyordu bana.

Eğer sizin yönteminiz daha kullanışlı ve güvenilir ise, sizin de izninizle onu da denemek isterim. Zira bu yıl ikinci bir 11 saksılı daha yapmayı düşünüyorum.
Saksıların altına açtığım deliğe "kör tıpa" diye tabir edilen sonlandırıcılardan koydum, tabi bu plastik tıplara delik açarak. Silikon ile izolasyonu sağladım. Saksıları borulara tutturmak için ekstra bi şeye gerek yok zaten tıplar dişli olduğu için.

Sistemde saksı koymadığım eklenti yerlerini bu tıplaraın deliksizi ile tıkayabiliyorum böylece sekiz saksılı bir sistemde istediğim sayıda saksı kullanma imkanım var.
Fideleri diktiğim ortam ise içi perlit dolu plastik bardak. Saksı altlığını kapak olarak kullanıp bardakları bu kapaklara yerleştirdim. Bardakların üzerini de strafor ile kapattım.
Ekli fotoğrafların da yardımcı olacağını düşünüyorum.

Eklenen Resimler

meeteine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön