View Single Post
Eski 21-02-2009, 12:06   #715
gravel
Ağaç Dostu

gravel's Avatar

Giriş Tarihi: 28-07-2008
Hediye olarak gelmiş bir gardenyam var. Şu ikea'da falan satılanlardan. yaprak doluydu her tarafı ama bir süre sonra yapraklarında ve tomurcuklarında sararma ve akabinde kuruma görülmeye başladı. Ne yaptıysam önüne geçemedim. Çeşme suyuyla sulamıyorum. Yapraklar kendini salınca suyu veriyorum. Fazla da sulamıyorum. Limon tuzlu su verip bir sonraki sulamada da demir tozlu su verdim bir kaç kez ama o da işe yaramadı. Aydınlıkbir yerde duruyor. Hatta aynı odada ikinci bir gardenyam var marketlerde özenle budanıp yaprak yaprak olmuşlardan değil. 50 kuruşa poşetle alıp saksıya dikmiştim. Onda hiçbir problem yok. hatta çiçek bile açtı. Yardımcı olabilir misiniz? Yanlış birşey mi yapıyorum.

Bu arada dikketimi çeken bir noktayı da belirteyim. 50 kuruşa almış olduğumu nerdeyse hiç sulamıyorum. çok nadir. hiç yaprak bükmüyor, rahatsız olmuyor.memnun halinden. hediye gelen ise 3-4 günde bir yaraklarını salıyor sulamayınca. çok yapraklı olmasına, daha çok su ihtiyacı olmasına bağlıyorum ama belki bir terslik vardır gene de.

Eklenen Resimler

Düzenleyen gravel : 21-02-2009 saat 12:09 Neden: resim eksik
gravel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön